Slagterpigerne
Assensvej 217
5771 Stenstrup
Tlf.: 62263400

Vin

Vi har også et godt udvalg af vine, og levere gerne vin til jeres næste fest eller arrangement.

Du kan levere uåbnede flakser tilbage.

______________________________________________________________________________

Brachetto d´Acqui DOCG
Scanavino

Lidt populært kan man kalde det for en rød variant af Muscat/Moscato - måske ikke 100% præcist, men det letter forståelsen! – Brachetto er den ideelle vin til friske jordbær, hindbær eller melonstykker, hvis vinen er afkølet og ung. Også som velkomstdrink er vinen velvalgt, idet den rige frugt og sødme skærper appetitten og sanserne med en vin, som har et moderat alkoholindhold på 6%. Nydes direkte fra bunden af køleskabet.

Pris pr. flaske kr. 75,-

 

Montigoli
Valpolicella Ripasso, Superiore DOC 2018

Montigoli Valpolicella Ripasso Superiore har duft og smag, der besidder samme aromatiske karakteristika som storebroderen med mørke kirsebær, blomme og let-krydrede elementer af især kanel. Vinen har lækker fylde og slutter tørt og blidt med en god friskhed. Denne type vin er velegnet til de mellem-kraftige stegeretter, til vildt eller vinkrævende gryderetter, hvor vinens fylde og finesse får lov at gå op i en højere enhed. Også faste, lagrede komælks-oste som den lokale Monte Veronese er en mulighed. Server vinen lidt under stuetemperatur ved ca. 17° C. Montigoli Valpolicella Ripasso er drikkeklar nu, men vil også kunne henlægges ca. 5 år fra høståret.

Pris pr. flaske kr. 95,-

 

LULU le Français Rosé
Vin de France 2020

Denne sydfranske rosé er aromatisk og forfriskende, og med sin omgængelige, ikke for stringente stil appellerer den særdeles bredt, når der skal lyserød vin i glasset. Duft og smag udviser aromaer af fuldmodne jordbær med en sjat solbær og forfriskende citrus, mens en lille frugtsødme understreger den uformelle stil. Dette er en særdeles alsidig vin, der er en glimrende solovin, men også står flot til bl.a. bagt eller stegt laks, stegt kylling i egen sky, en smagfuld salat eller fiskesuppen i bouillabaise-genren. Nydes af rummelige hvidvinsglas, serveret ved ca. 6-10°, køligst hvis den anvendes som aperitif på en varm dag.

Pris pr. flaske kr. 45,-

 

Colombier Vert Colombard/Chardonnay
2019 Côtes de Gascogne IGP

Duft og smag har aromaer af citron og grape, lime, grønne æbler og hvide blomster og har uforlignelig renhed og koncentration for prisklassen. Den mundrensende syre er i fuld balance med frugten, så man kan nyde en særdeles afstemt helhed, der vil fungere glimrende som en terrassedrik, men så sandelig også til ikke for fede fiskeretter, til en rejemad, til hovedretssalater eller en stegt kylling. Colombier Vert bør nydes i sin ungdom, hvilket vil sige fra nu og ca. 1½ år frem. Vi anbefaler en serveringstemperatur på ca. 8-11°.

Pris pr. flaske kr. 55,-

 

Ricossa Barbera Appassimento
Piemonte DOC 2019

Ricossa Barbera Appassimento har en dyb, dramatisk mørkerød farve med lilla tendenser. I duften møder man noter af mørke kirsebær, brombærlikør, viol og marcipan. Smagen følger trop med stor mundfylde med tætte, afrundende bæraromaer med en snert af frugtsødme. Vi anbefaler at man finder en kødret med en vis tyngde, når man skal matche mad med Ricossa Barbera Appassimento. Det kunne eksempelvis være en simreret med okse eller lam, eller en stegeret med en kraftig sovs. Serveres ved 16-18° af rummelige vinglas.

Pris pr. flaske kr. 80,-

 

Manoir Grignon Cabernet-Syrah Réserve
2019 Pays d'Oc IGP

Duften giver et indtryk af en saftig, tæt vin med hovedvægten på intense, mørke bær og ristede nuancer fra fadet i form af mokka og vanilje. Smagen har lækker, blød fylde med let sødlige nuancer af hyldebær og modne solbær, der afrundes af ristede egetræsnuancer. Eftersmagen har flot længde for prisklassen med modne, polerede tanniner. Vinens venlige væsen giver mulighed for at nyde vinen uden mad, selv om den er ganske fyldig. Det logiske mad-match er de mellemkraftige stegeretter. Vinen nydes bedst lidt under stuetemperatur ved ca. 17°. Drik i øvrigt vinen, mens den er ung – den er fuldt ud drikkeklar allerede nu.

Pris pr. flaske kr. 69,-

 

Manoir Grignon Chardonnay
2019 Pays d'Oc

Blandingen af disse to grundvine har givet en frisk og dog fyldig vin med præg af fersken, melon med eksotiske undertoner og en dejlig blomstret finish, hvor fadlagringen træder ind med cremet vaniljepræg. Nyd vinen i dens ungdom til de mellemkraftige forretter, men den kan ligeledes bruges til stegt fjerkræ med salat-tilbehør og ikke mindst er det en vin, som man sagtens kan nyde uden andet end godt selskab. Vi anbefaler en serveringstemperatur på 11-14°.

Pris pr. flaske kr. 69,-

 

Les Peyrautins Pinot Noir Rosé
Pays d'Oc 2020

Denne roséudgave af pinot noir er sart laksefarvet med bæraromaer af jordbær, vandmelon med blomstrede noter en cremet, let fylde og silkeblød finish. Beherskede 13 % alkohol dæmper gemytterne og sammen med den blide frugt giver det en udtalt let-drukket vin. På varme dage nydes vinen iskold, så den fremstår læskende, mens man til mad bør servere den omkring 8-11°.

Pris pr. flaske kr. 75,-

 

Les Peyrautins Pinot Noir
2020 Pays D'oc

Den glimrende 2019 årgang leverer her en pinot noir-fortolkning med en sund kerne af sødmefulde jordbær, hindbær samt lidt multebær. Vinens struktur er helt sømfri, hvor garvesyrer glimrer ved deres fravær. Beherskede 13 % alkohol dæmper gemytterne og sammen med den blide frugt giver det en udtalt let-drukket vin. Nyd vinen noget under stuetemperatur ved 13-17° til de lette kødretter, men eksempelvis også til stegt laks eller som en dejlig ’slubrevin’.

Pris pr. flaske kr. 75,-

 

Boeira Reserve
Tawny Port
Boeira Reserve Tawny præsenterer sig med en lys mahognifarve, duft af moscovadosukker, valnødder, pomerans og ristede fadnoter. Sødmen er så absolut til stede, men afbalanceres af en veldrejet syre, der giver en fornem balance. Smagen har intensitet samt god længde i eftersmagen. Vi anbefaler en serveringstemperatur på 14-18° samt servering i hvidvinsglas til vinen, så man får den fulde duftoplevelse med. Perfekt som aperitif, til blåskimmeloste, nødder, til nøddebaserede kager, desserter med tørret, syltet frugt og til julesmåkager.

Pris pr. flaske kr. 145,-

 

Kopke 10 Years Old
Tawny Port
 
Kopkes 10 Years Old er en klassisk tawny i referenceklassen, mahognifarvet med let alderspræg med en aroma af moden frugt, lys karamel og puddersukker med tørrede noter af figen og valnød. Smagen er harmonisk og kraftig med fasthed og med moden frugt og lang sødmefuld afsked. En æterisk 'løftet' syre holder en suveræn balance, der udligner sødmen og ikke mindst bidrager med spændstighed og kompleksitet. Kopke 10 års tawny er en god ledsager til desserter med nødder og/eller karamel, tørrede, syltede frugter - eller blot som meditationsdrink inden eller efter et måltid.

Pris pr. 37,5 cl kr. 80,-
Pris pr. liter kr. 150,-

Quinta da Valeira Rosé Port
Duft og smag domineres af røde bæraromaer med blomstrede tiltag. Smagen er mild og fraværet af garvesyre og oxiderede aromaer gør denne portvin særligt brugervenlig til glæde for eventuelle portvinsforskrækkede medborgere. 

Pris pr. flaske kr. 89,-

 

Kopke
Fine White Port

Farven er lys med strejf af grønne nuancer og smagen er krydret med let sødme og drueidentiske aromaer, citrus samt lidt honning og mandel. Serveres ved 8-14°, alt efter anvendelsen. Husk at bruge et godt hvidvinsglas til formålet; snapseglas og andre vinforbrydelser duer ikke!
 
White port nydes oftest som aperitif - eventuelt blandet med tonic, en skive citron (port-tonic) og isterninger.
 
Pris pr. flaske kr. 95,-