Slagterpigerne
Assensvej 217
5771 Stenstrup
Tlf.: 62263400

Slowcooked svinebov med, æbler, timian og tørret a

Ingredienser:

  • 1000 g svinebov eller svinenakke
  • 4 gulerødder
  • ½ selleri
  • 2 skalotteløg
  • 100 g svampe
  • 2 stængler timian
  • 2 æbler
  • 5 tørret abrikos
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 lt svine eller kalvebouillon
  • 50 g smør
  • Salt & Peber

Ingredienser:

  • 1000 g bagekartofler
  • 50 g smør
  • Salt & Peber

4 personer

Fremgangsmåde:
Krydr kødet godt med salt og peber og brun det godt af i smørret i en braiseregryde og tag det op.
Skyl og skræl gulerod, æble, løg og selleri og skær dem ud i grove tern.
Steg urterne godt af i gryden i resten af smørret til de får let farve.
Kom kødet tilbage i gryden. Tilsæt abrikoser, tomatpuré og salt og peber. Hæld bouillon på så det næsten dækker kødet.

Braiser i 2,5 – 3 timer ved 160° i ovnen, eller lad det simre i gryden.
Husk låget. Retten kan også laves ved 120° i 7 – 8 timer.

Si stegeskyen og kog den let ind og jævn den eventuelt lad urter og kød småsimre i saucen og server i skiver.

Skyl og skær svampene i kvarte og rist dem af på en pande i lidt olie og vend dem i retten inden servering.

Fremgangsmåde:
Skræl og skyl kartofler og skær i grove tern. Kog det helt mørt i usaltet vand. Smelt smørret. Hæld vand fra kartofler og lad det dampe godt af. Mos det sammen med smørret og smag til med salt og peber.

 

Print opskrift