Slagterpigerne
Assensvej 217
5771 Stenstrup
Tlf.: 62263400

Poulet Chasseur - Braiseret kylling med selleri-ka

Ingredienser:

  • 2 - 3 personer
  • 2 stk. store kyllingelår med overlår
  • 100 g bacon eller pancetta
  • 4 skalotteløg
  • ¼ selleri
  • 1 fed hvidløg
  • 5 svampe
  • ½ porre
  • 2 gulerødder
  • 1 glas hvidvin
  • 20 g smør
  • Salt og peber

Ingredienser:

  • 750 g bagekartofler
  • 300 g knoldselleri
  • 40 g smør
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:
Krydr kyllingelårene med salt og peber. Pil og skær skalotteløg i kvarte. Pil og skær hvidløg i små skiver. Skær bacon i tern.
Skyl, skræl og skær selleri og gulerødder i tern. Skær porrerne i skiver.
Brun bacon af i smørret i en braiseregryde. Tag det op og brun kyllingen grundigt af i gryden og tag den op. Steg nu skalotteløg, gulerødder,
selleri, porre og svampe i resten af smørret. Tilsæt timian og hvidvin og kom bacon og kylling tilbage i gryden.
Hæld lidt bouillon, vand eller hvidvin ved, så retten næsten er dækket. Lad det simre i ca. 40 minutter.
Vend kyllingelårene et par gange undervejs. Lad saucen koge ind uden låg i de sidste 10 minutter. 

Skyl og skær svampene i kvarte og rist dem af på en pande i lidt olie
og vend dem i retten inden servering.

 

Selleri-kartoffelmos

 


Fremgangsmåde:
Skræl og skyl selleri og kartofler
og skær i grove tern. Kog det helt
mørt i usaltet vand. Smelt smørret.
Hæld vand fra kartofler og selleri og lad
det dampe godt af. Mos det sammen med
smørret og smag til med salt og peber.
 

Print opskrift